Garnki żeliwne emaliowane – na jakie właściwości możemy liczyć?

Choć podstawowych rodzajów garnków jest na rynku całe mnóstwo, ich producenci dążą do tego, aby kolejnymi tworami zainteresować potencjalnych klientów. Tak właśnie jest, jeśli chodzi o garnki żeliwne emaliowane. Wspomniany produkt to połączenie garnków żeliwnych i garnków emaliowanych w jedno. Czym się charakteryzują? Na co możemy liczyć wybierając ten produkt? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć w poniższym tekście. Jeśli jesteście ciekawi, zachęcamy do lektury.

Żeliwo + emalia = garnki o podwójnych właściwościach

Jeśli myśleliście, że emalia, którą pokryte zostały garnki żeliwne sprawi, że te stracą swoje podstawowe właściwości to jesteście w błędzie. Okazuje się, że nie tylko nadal je posiadają, ale także dzięki powłoce emaliowanej, zyskały nowe. Co to oznacza? Tyle i aż tyle, że nie tylko będą długo utrzymywały wysoką temperaturę, ale również będzie można mieć pewność, że przygotowane potrawy nie będą przywierać do dna.

Za co jeszcze pokochacie to połączenie? Przede wszystkim za to, że garnki nie będą wchodziły w reakcję z żywnością. Dodatkowo musicie pamiętać o tym, że można je śmiało myć w zmywarce. Co więcej możecie również liczyć na to, że doskonale sprawdzą się nie tylko na kuchence, ale również w piekarniku. Przygotujecie w nich nie tylko pyszne dania jednogarnkowe, ale również trudne pyszności z kuchni francuskiej.

Bogata oferta garnków, patelni i brytfanny sprawia, że bez problemu będziecie w stanie przygotowań swoje ulubione dania.